Het Buitengasthuis biedt diverse mogelijkheden en activiteiten om u van dienst te zijn.

Tentoonstellingen

Regelmatig zullen er exposities zijn in het Buitengasthuis. Vanaf 18 november 2022 is er een tentoonstelling te zien over het imago van het verpleegkundig beroep: “Wat een beeld van een verpleegkundige”. De tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met Lof der Verpleegkunst en het Historisch College V&VN FNI. Deze is alleen te bezoeken op afspraak met groepen tot maximaal 18 personen. U kunt ook een rondleiding en workshop bijwonen over beroepsidentiteit en het imago van het verpleegkundig vak.

Workshops

Het Buitengasthuis is te huur voor kleinschalige workshops en bijeenkomsten. U bepaalt de inhoud en regelt zelf de sprekers. Wij regelen de locatie. U kunt het Buitengasthuis huren per dagdeel tot maximaal 18 personen. In combinatie met deze workshops kunt u ook de tentoonstelling bekijken.

Masterclasses verpleegkunde

In de winter van 2023 organiseren we een serie masterclasses voor verpleegkundigen. In combinatie met de masterclass kunt u de tentoonstelling bezoeken.

Bezoek aan tuinen

Het Buitengasthuis bevindt zich op een terrein van een halve hectare. U kunt als bezoeker van workshops of de tentoonstelling ook de verschillende tuinen bezoeken.

Creatieve bijeenkomsten

Nadrukkelijk willen we creativiteit een plek geven in het Buitengasthuis bijvoorbeeld met workshops voor fotografie door verpleegkundigen over het imago van het verpleegkundig vak.

Wat een beeld van een Verpleegkundige
Buitengasthuis Meppen, 2021